Cursisten aan het woord

IMG_0784.jpg

Na meer dan 30 jaar niet meer getekend te hebben, ben ik weer begonnen met tekenen en schilderen. Ik zie mezelf nog zitten die eerste les met mijn nieuwe potloden en brandschoon gummetje. Ik voelde me behoorlijk onzeker.

Simone heeft me geleerd met kleine stappen goed te leren kijken. Donker, licht, donker, licht, niet tekenen wat je denkt te zien, maar tekenen wat je ziet. Ze geeft les in gemengde groepen qua ervaring en ik vind dat erg prettig. Simone weet prima af te stemmen op iedere cursist en door haar uitleg bij iedereen leer je ook weer zelf meer.

Door vragen te stellen over je werk en je steeds uit te dagen goed te kijken, leer je steeds beter jezelf te corrigeren. Doordat Simone steeds kritisch observeert, vragen stelt, adviezen geeft en soms een stukje voordoet, ga je altijd met een goed gevorderd werkstuk naar huis.

Het is ook leuk en leerzaam om in de groep elkaars werk te bekijken en bespreken. Vanuit je eigen stijl weet Simone je ook uit te dagen om andere technieken, materialen en kleuren te gebruiken.

Door haar lessen heb ik zelfvertrouwen gekregen in mijn tekenen en schilderen, maar bovenal ontzettend veel plezier. ~Els

‘Studio Portret’ was een hele nieuwe ervaring voor me. Met een beperkte kennis en ervaring van het schilderen, begon ik voor het eerst van mijn leven aan portretschilderen. Vanaf de eerste les voelde het goed. De uitleg van Simone was duidelijk en eenmaal aan de slag hield ze alles goed in de gaten, zodat iedereen op eigen niveau door kon werken, maar waar nodig gelijk een helpende hand en een scherp oog paraat had. Ik heb nog nooit zo snel, zo veel kennis opgedaan als in deze cursus. Met grote stappen voelde ik me groeien en durfde ik ook thuis aan de slag te gaan met mijn nieuwe kennis.

 

Aan de hand van voorbeelden en het soms letterlijk ‘aan de hand’ nemen, leerde ik al snel anders naar gezichten te kijken. Simone, dankjewel, ik hoop snel weer eens les van je te krijgen. ~ Ria

 

 

Ik heb verschillende cursussen Portretschilderen gevolgd bij Simone. Bijvoorbeeld ”buiten de lijntjes” en “los schilderen van een portret”.

Wat ik erg fijn vond is dat Simone eerst algemene uitleg geeft en je dan aan het werk zet. Beginnend met houtskool en dan overgaand naar het medium waarmee je het portret wilt maken.

Simone stimuleert je en waar nodig stuurt ze bij. Ze ziet, binnen jouw groei, hoe ze je verder kan helpen in je ontwikkeling. Iemand los laten waar het kan om zo te kunnen ontwikkelen maar tegelijkertijd een vangnet zijn, en weer stimulerende werkwijzen aan bieden. Dit altijd vanuit de positieve gedachte dat het schilderen je plezier geeft.

Heel fijn om van zo’n iemand te hebben les te krijgen! ~ Carla van der Burgt

Als iemand aan mij vraagt hoe de lessen bevallen bij Simone Muermans dan komen er vele positieve gedachten bij me op.

We worden op een positieve manier uitgedaagd, ieder op zijn eigen niveau.

De lessen zijn nooit saai en regelmatig worden er in blokken nieuwe onderwerpen of technieken behandeld.

Je kan rustig werken maar ook is er altijd ruimte voor een lolletje of een gesprek.

Ook tijdens de lockdown is er altijd ruimte voor feedback via de mail of app.

Ik hoop dan ook volgend jaar weer snel van start te kunnen gaan. ~ Anneke

Ria_1.jpg
Anneke_3.jpg